Semerkant ve Buhara’da Kanlı Günler
Azam Haşimi
Kalender Yayınevi
Bir çırpıda okuyacağınız ve zihninizde uzun zaman yer edinecek olan bu eser -Semerkant ve Buhara’nın başına gelenler- sadece iki şehrin başına gelen olaylar değildir. Bu eser Semerkant ve Buhara’nın muhteşem tarihinin altınla yazılmış bir bölümüdür.
» Semerkant ve Buhara’da Kanlı Günler Kitap Özeti ve Kısa Açıklaması
Elinizdeki eser Türkistanlı muhacir, Azam Haşim’inin bizzat gördükleri, işittikleri ya da doğrudan başına gelen olayların anlatıldığı muhteşem destanımsı gerçeklerden oluşmaktadır.
Türkiye’ye göç etmek isteyen sayısız Türkistanlıya yaptığı maddi manevi desteğin yanında Baymirza Hayıt, Veli Kayyumhan, Mustafa Çokay, İsa Yusuf Alptekin, Musa Carullah gibi büyük Türkistan liderleri ve temsilcileri ile de haberleşmeleri yürüterek bölgenin dünya ile iletişimini de sağlamıştır.
Tüm yaşantısını Türkistan ve Türkistan’ın davası için harcayan büyük insan Azam Haşimi ayrıca 1940-50 yıllarındaki Kazak göçünde Hindistan Hükümeti ve halkının yaptığı zulmü görmüş ve Türkiye’ye göç etmelerinde büyük rol oynamıştır.
Yazarı Sizekitap’da Ara
Yazarı Twitter’da Ara
Kitabı Twitter’da Ara
Yazarı Facebook’ta Ara
Kitabı Facebook’ta Ara
0 yorum